Ontbinding samenleving
U woont samen en gaat uit elkaar. Dat wijkt niet zoveel af van de afwikkeling van een huwelijk. Ook bij u verandert er van alles op het gebied van zorg voor de kinderen, het wonen en de financiën. Ook voor u is het moeilijk om de toekomst in kaart te brengen en dat is heel begrijpelijk. Wat moet er allemaal geregeld worden, waar moet u nu al aan denken en hoe zit alles in elkaar. Ik help u daar graag bij.
Samenwoners
Voor samenwoners is er niets vastgelegd in de wet. Meestal maken partners een samenlevingsovereenkomst op, waarin afspraken worden gemaakt.
De afspraken die u voor uw kinderen moet maken, zijn wel vastgelegd in de wet. Daar voor maakt het niet uit of wel of niet gehuwd bent of een overeenkomst hebt
U hebt geen advocaat nodig om de samenleving te beëindigen en u hoeft niet naar de rechtbank. De opmaak van een ouderschapsplan is wel verplicht, maar hoeft niet te worden getoetst door de rechtbank. Toch is het wel verstandig om een scheidingsadviseur in te schakelen, want uw situatie kan net zo complex zijn als bij een huwelijk, zo niet complexer. Ook voor u is het belangrijk, dat iemand met kennis en kunde u met raad en daad begeleidt. Ik doe dat graag voor u.
Waar moet u nog op letten:
- Hebt u uw kinderen erkend?
- Bent u ook juridisch ouder m.a.w. hebt u het ouderlijk gezag?
- Is er vermenging van vermogen?Wat is er afgesproken in een samenlevingsovereenkomst?
Tip:
- Leg de afspraken over de (financiële)ontvlechting vast in een overeenkomst(convenant)
Vragen? Neem gerust contact met mij op