Hoe te scheiden

Hoe te scheiden?

Ga ik scheiden of wil ik doorgaan. Een groot besluit, want je gaat niet trouwen om uit elkaar te gaan en u wilde samen oud worden. U hebt samen een verleden en herinneringen opgebouwd en hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt. Zo gaat dat in de meeste huwelijken en relaties. Nu gaat het niet goed met uw relatie en vraagt u zich af of het nog de moeite waard is. Heeft u nog voldoende vertrouwen in elkaar om vast te houden en te blijven of is de liefde definitief voorbij en kiest u voor scheiden.

Mijn eerste advies is om samen te bekijken of u weer gelukkig kunt worden. De belangrijkste vraag die u zich hierbij moet stellen is: “Is er voldoende liefde om verder te gaan.

Kiest u er voor om verder te gaan met uw relatie, bekijk hierbij kritisch uw eigen aandeel en praat daar ook met een deskundige partij over. Het is ook een kwestie van geven en nemen. Dus zoek naar een compromis. Geef het tijd om te bezinken en stop er voldoende energie in om het te laten slagen.

Mocht het niet lukken en neemt u de stap om te gaan scheiden? Probeer dan niet uit emotie te handelen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar soms is het beter om een en ander zakelijker te benaderen. Sta ook stil bij de gevolgen, want alles in uw huwelijk moet ontvlecht worden en opnieuw geregeld. Denk aan de zorg voor de kinderen, inkomenseffecten, vermogensverdeling etc.

Er hangt veel van uw beslissing over scheiden of blijven af. Het is dus belangrijk om goed doordachte afwegingen te maken, voordat u besluit om te gaan scheiden of te blijven.

Vragen? Neem gerust contact met mij op