Welke stappen neem je

Scheiden, welke stappen neem je?

‘Ik ga scheiden. Hoe pak ik dat aan?’ is de vraag op het moment dat het besluit definitief is genomen. En dat is een goede vraag, want er gaat veel veranderen. U begint met de moeilijkste stap van het scheidingsproces. U maakt de scheidingsmelding aan uw partner. Hoe doe je dat en hoe vertellen we het daarna aan de kinderen.

Daarna is het belangrijk om professionele hulp te zoeken, want scheiden is geen eenvoudige opgave. Meestal doet u dit voor het eerst en is alles onbekend terrein voor u. U moet samen veel gaan regelen en afspraken gaan maken. En die afspraken over de kinderen, de financiën, het inkomen etc. gaan de komende jaren van uw leven bepalen.,

Zoek daarom een scheidingsadviseur die u helpt met het maken van afspraken en u informeert over uw (financiële) rechten en plichten, de afspraken aan de wet- en regelgeving toetst en controleert of de afspraken kloppen. Bij Scheiding Nederland bent u aan het goede adres.

Zeker als u voor het eerst met een scheiding te maken krijgt, weet u vaak niet wat er allemaal op u afkomt. Ik maak voor u een scheidingsrapport, waarin u stap voor stap inzicht krijgt in wat u allemaal moet regelen voor uw scheiding en wat er allemaal bij een scheiding komt kijken. Het scheidingsrapport helpt u stapsgewijs door het scheidingstraject. Daarnaast bieden deze stappen u een goede voorbereiding op uw scheiding, zodat u niets gaat vergeten en weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Vragen? Neem gerust contact met mij op